Agenda

Technical Advisory Committee Meeting on "RIKEN RI Beam Factory" project November 17-19, 2005 at RIKEN

NOV 17th(Thurs.): (at conference room, 2F RIBF Building)

8:30 TAC leave the Hotel for RIKEN

TAC closed session: Brief meeting (9:00-9:30)

Morning session (9:30-12:30)

9:30 Welcome by the director of Frontier Research System (10min.) K.Tamao

- 9:40Overview of the RIBF projectY.Yano(40min. for presentation & 20min. for discussion)
- 10:40 Coffee Break (20min.)
- 11:00 Technical Tour (90min.)
- 12:30 Lunch with discussion at Hirosawa Club (90min.)

Afternoon session: Accelerator system(14:00-17:00)

14:00	Overview of the RIBF accelerators		
	Status of construction (20min. & 10min.)	A.Goto	
	Status of the superconducting magnets for the SRC	H.Okuno	
	(20min. & 10min.)		
	Acceleration scheme (20min. & 10min.)	N.Fukunishi	
15:30	Coffee Break (20min.)		
15:50	R&D's and near-future upgrading plan		
	Charge strippers (15min. & 5min.)	H.Ryuto	
	28 GHz superconducting ECRIS (15min. & 5min.)	T.Nakagawa	
	New injector linac system (15min. & 5min.)	O.Kamigaito	
16:50	Coffee Break (20min.)		

TAC closed session: Brief meeting (17:10-17:45)

18:00-20:00	Banquet at Hiros	awa Club, 2F
	Welcome:	H.Kamitubo
	Toast:	Y.Yano

NOV 18 th (Fr	i.): (at conference room, 2F RIBF Building)	
8:30	TAC leave the Hotel for RIKEN	
Morning s	session; Big-RIPS and BT lines (9:00-12:00)	
9:00	Overview and status report (30min.&10min.)	T.Kubo
	Superconducting Q magnets and cryogenic system (20min.&10min.)	K.Kusaka
	Beam tagging counters (20min.&10min.)	T.Ohnishi
10:40	Coffee Break (20min.)	
11:00	R&D's and near-future upgrading plan	
	High-power target (20min.&10min.)	A.Yoshida
	High-power beam dump (20min.&10min.)	K.Yoshida
12:00	Lunch with discussion at Hirosawa Club (90min.)	
Afternoor	n session: Experimental Devices I (13:30-17:00)	
13:30	RI Spin Laboratory project (30min. & 15min.)	H.Ueno
14:15	SAMURAI project (40min.& 20min.)	T.Kobayashi
15:15	Coffee Break (15min.)	
15:30	SHARAQ project (40min.& 20min.)	S.Shimoura
16:30	Coffee Break (15min.)	

TAC closed session: Brief meeting (16:45-17:45)

18:00-19:00 Dinner with discussion

NOV 19th(Sat.): (at conference room, 2F RIBF Building)

8:30 TAC leave the Hotel for RIKEN

Morning session: Experimental Devices II (9:00-12:30)

M.Wada	SLOWRI project (40min. & 20min.)	9:00
A.Ozawa	Rare RI ring project (40min. & 20min.)	10:00
	Coffee Break (20min.)	11:00
M.Wakasugi	SCRIT project (40min. & 20min.)	11:20

12:20 Lunch with discussion (100min.)

TAC closed session and concluding discussion (14:00-17:00)

- 14:00 Executive summary (TAC and RIKEN)
- 17:00 Presentation of the Executive summary and End of TAC meeting: