## The Seventh RIKEN Advisory Council InterContinental Tokyo Bay, April 22 – 24, 2009

Dr. Zach Hall, Chairman

Dr. Yuan Tseh Lee, Vice-chairman/Dr. Hiroo Imura, Vice-chairman

## April 22 (Wed)

8:00-9:00	Breakfast meeting RAC members only		
<b>DAY 1: RIKE</b> N 9:00-9:20	N Overview presentations Opening Remarks - From RIKEN Dr. Ryoji Noyori, President - From RAC Dr. Zach Hall, RAC Chairman		
9:20-10:05 10:05-10:25	Presentation by Dr. Ryoji Noyori (45min.) Q&A (20min.)		
10:25-10:50 10:50-11:05	Presentation by Mr. Kenji Okuma, Executive Director (25min.) Q&A (15min.)		
11:05-11:25	Recess (20 min.)		
11:25-11:55 11:55-12:10	Presentation by Mr. Nobuo Fujishima, Executive Director (30min.) Q&A (15min.)		
12:20-13:10	Luncheon meeting RAC members only (50min.)		
13:20-14:10	RAC Meeting 1 RAC members only (50min.)		
14:20-14:50 14:50-15:05	Presentation by Dr. Yoshiharu Doi, Executive Director (30min.) Q&A (15min.)		
15:05-15:35 15:35-15:50	Presentation by Dr. Kenji Takeda, Executive Director (30min.) Q&A (15min.)		
15:50-16:10	Recess (20 min.)		
16:10-16:30 16:30-16:45	Presentation by Mr. Teruo Furuya, Executive Director (20min.) Q&A (15min.)		
16:45-17:00 17:00-17:10	Presentation by Dr. Yoshiharu Doi, Executive Director (15min.) Q&A (10min.)		
17:20-18:40	RAC Meeting 2 RAC members only (80min.)		
19:00-21:00	RAC Dinner		

## <u>April 23 (Thu)</u> DAY 2 : Presentations by RIKEN Centers and Institutes

9:00-12:30	Group Presentations
------------	---------------------

Group 1: ASI, RNC, RSC Group 2: BSI, CLP, BRC, PSC Group 3: CDB, RCAI, CGM, CMIS

See page 4-6 for the detailed schedule and group members.

12:30-13:25	Luncheon meeti	ng (RAC members only)
13:30-13:50	Advanced Scien 13:30-13:40 13:40-13:50	ce Institute Presentation by Dr. Tamao (10min.) Q&A (10min.)
13:50-14:15	Presentation on 13:50-13:57 13:58-14:05 14:05-14:15	the translational research Presentation by Dr. Taniguchi (7min.) Presentation by Dr. Watanabe (7min.) Q&A (10min.)
14:15-14:35	Center of Resear 14:15-14:25 14:25-14:35	rch Network for Infectious Diseases Presentation by Dr. Nagai (10min.) Q&A (10min.)
14:35-14:50	Recess (15 min.)	)
14:50-15:15	Next-Generation 14:50-14:57 14:58-15:05 15:05-15:15	n Supercomputer R&D Center Presentation by Dr. Watanabe (7min.) Presentation by Dr. Kaya (7min.) Q&A (10min.)
15:15-15:35	Presentation on 15:15-15:25 15:25-15:35	the XFEL Project Presentation by Dr. Ishikawa (10min.) Q&A (10min.)
15:35-16:00	Recess (25 min.)	)
16:00-17:00	RAC Meeting 3	RAC members only (60min.)
17:00-17:20	Recess (20 min.)	)
17:20-18:20	RAC Meeting 4	- RAC members only (60min.)
18:20-19:00	Recess (40 min.)	)
19:00-20:30	Working Dinner	RAC members only
20:30-	Report writing	

# <u>April 24 (Fri)</u> DAY 3 : RAC members' review session

7:00- 8:00	Breakfast meeting (Dr. Hall, Dr. Lee and Dr. Imura)
8:20-10:20	RAC Meeting 5 RAC members only (120min.)
10:30-11:20	Closed session (50min.) Dr. Hall, Dr. Lee, Dr. Imura and Dr. Noyori
11:30-12:00	RAC Chair Meeting (30min.) Dr. Hall, Dr. Lee and Dr. Imura
	<i>Remarks:</i> 12:00-12:15 <i>Photo shooting</i>
12:15-13:15	Remarks: 12:00-12:15 Photo shooting Luncheon Meeting (RAC members only)
12:15-13:15 13:15-14:15	

# Group Presentations : DAY 2 (9:00 – 12:30)

## GROUP 1: ASI, RNC, RSC (chaired by Dr. Lee, RAC Vice-chairman)

<u>April 23 (Thu)</u>	DAY 2 : Presentations by RIKEN Centers and Institutes	
9:00 - 9:40	Advanced Science Institute (ASI)	
	9:00-9:20 (20)Presentation by Director (Dr. Kohei Tamao)9:20-9:30 (10)Presentation by AC Chair (Dr. Hidetoshi Fukuyama)9:30-9:40 (10)Q&A	
9:40-10:20	Nishina Center for Accelerator-Based Science (RNC)	
	9:40-10:00(20) Presentation by Director (Dr. Yasushige Yano) 10:00-10:10(10) Presentation by AC Chair (Dr. Sydney Gales) 10:10-10:20(10) Q&A	
10:20-10:30	break (10min.)	
10:30-11:10	SPring-8 Center (RSC)	
	10:30-10:50(20) Presentation by Director (Dr. Tetsuya Ishikawa) 10:50-11:00(10) Presentation by AC Chair (Dr. Jerome Hastings) 11:00-11:10(10) Q&A	
11:10-11:20	break (10min.)	
11:20-12:00	Separate session by RAC members only (40min.)	
12:00-12:30	Joint session by RAC members and Directors (30min.)	

#### <G1 members>

Dr. Yuan Tseh Lee (chairman) Dr. Howard Alper Dr. Paul Kienle Dr. Toshiaki Ikoma Dr. Karin E. Markides Dr. Hidetoshi Fukuyama (ASI) Dr. Sydney Gales (RNC) Dr. Jerome Hastings (RSC)

Secretary: Douglas Sipp

Dr. Yoshiharu Doi

#### GROUP 2: BSI, CLP, BRC, PSC (chaired by Dr. Hall, RAC Chairman)

- <u>April 23 (Thu)</u> DAY 2 : Presentations by RIKEN Centers and Institutes
- 9:00 9:35**Brain Science Institute (BSI)** 9:00-9:15 (15) Presentation by Director (Dr. Susumu Tonegawa) 9:15-9:25 (10) Presentation by AC Chair (Dr. Sten Grillner) 9:25-9:35 (10) 0&A 9:35-10:10 Cluster of Lifescience Platform (CLP) 9:35-9:45(10) Presentation by Director (Dr. Yoshihide Hayashizaki) 9:45-9:50(5) Presentation by Director (Dr. Shigeyuki Yokoyama) 9:50-10:00(10) Presentation by AC Chair (Dr. Allan Bradley) 10:00-10:10(10) Q&A 10:10-10:20 break (10min.) 10:20-10:50 **BioResource Center (BRC)** 10:20-10:35(15) Presentation by Director (Dr. Yuichi Obata) 10:35-10:45(10) Presentation by AC Chair (Dr. Jean-Louis Guenet) 10:45-10:55(10) Q&A 10:55-11:30 Plant Science Center (PSC) 10:55-11:10(15) Presentation by Director (Dr. Kazuo Shinozaki) 11:10-11:20(10) Presentation by AC Chair (Dr. Wilhelm Gruissem) 11:20-11:30(10) Q&A 11:30-11:40 break (10min.) 11:40-12:10 Separate session by RAC members (30min.) 12:10-12:30 Joint session by RAC members and Directors (20min.)

#### <G2 members>

Dr. Zach Hall (chairman) Dr. Teruhiko Beppu Dr. Rita R. Colwell Dr. Mitiko Go (Dr. Reiner E. Metternich/absentee participation) Dr. Sten Grillner (BSI) Dr. Allan Bradley (CLP) Dr. Jean-Louis Guenet (BRC) Dr. Wilhelm Gruissem (PSC)

Secretary: Susan Murata

Mr. Teruo Furuya

#### GROUP 3: CDB, RCAI, CGM, CMIS (chaired by Dr. Imura, RAC Vicechairman)

<u>April 23 (Thu)</u>	DAY 2 : Presentations by RIKEN Centers and Institutes
9:00 – 9:35	Center for Developmental Biology (CDB)9:00-9:15 (15)Presentation by Director (Dr. Masatoshi Takeichi)9:15-9:25 (10)Presentation by AC Chair (Dr. Austin Smith)9:25-9:35 (10)Q&A
9:35-10:10	Research Center for Allergy and Immunology (RCAI) 9:35-9:50(15) Presentation by Director (Dr. Masaru Taniguchi) 9:50-10:00(10) Presentation by AC Chair (Dr. Max Cooper) 10:00-10:10(10) Q&A
10:10-10:20	break (10min.)
10:20-10:55	<u>Center for Genomic Medicine</u> (CGM) 10:20-10:35(15) Presentation by Deputy Director (Dr. Naoyuki Kamatani) 10:35-10:45(10) Presentation by AC Chair (Dr. Mark Lathrop) 10:45-10:55(10) Q&A
10:55-11:30	<u>Center for Molecular Imaging Science</u> (CMIS) 10:55-11:10(15) Presentation by Director (Dr. Yasuyoshi Watanabe) 11:10-11:20(10) Presentation by AC Chair (Dr. Bengt Långström) 11:20-11:30(10) Q&A
11:30-11:40	break (10min.)
11:40-12:10	Separate session by RAC members
12:10-12:30	Joint session by RAC members and Directors

<G3 members>

Dr. Hiroo Imura (chairman) Dr. Colin Blakemore Dr. Biao Jiang Dr. Hans L. R. Wigzell Dr. Austin Smith (CDB) Dr. Max Cooper (RCAI) Dr. Mark Lathrop (CGM) Dr. Bengt Långström (CMIS)

Secretary: Frank Cary

Mr. Kenji Ohkuma Dr. Kenji Takeda